TØY – et nytt, norskt barneklesmerke

Colleen Christiansen tok permisjon fra jobben for å lage tidløse barneklær i økologisk bomull, med en unisex fargepalett og her er resultatet!

TØY er navnet på en ny basisgarderobe

-som passer til både gutter og jenter. Den er laget i enkel og skandinavisk design med økologiske, myke plagg, uten lappen i nakken. Fargene er unisex og kan gå i arv uavhengig av kjønn.TØY skal bidra til et mer kjønnsnøytralt, brukervennlig og miljøvennlig klesmarked for barn, sier hun. Klærne skal kunne leve i lang tid og brukes av flere.


Historien om TØY

-Jeg heter Colleen Christiansen og er mor til to barn, en gutt på fem år og en jente på to år. Allerede etter førstemann savnet jeg klær uten kjønnsstyrte trykk og i varierte farger.

Jeg ble skuffet over å måtte handle i jenteavdelingen for å få tak i en rød genser til gutten min. De klærne jeg ville ha var ofte kategorisert som “jenteplagg” og som regel med et stort glitterhjerte eller enhjørning på brystet. Hvorfor skulle det være så vanskelig å finne en ensfarget gul genser eller en enkel grønn bukse?

TØY lar klær være klær og barn være barn.

Jeg bestemte meg for å ta saken i egne hender. Jeg ville tilbake til det rene og enkle – tilbake til god skandinavisk design.

Jeg vil at våre barn skal kunne kle seg i det de selv ønsker, uten at noen skal diktere hva som er gutte- eller jenteklær. TØY lar klær være klær og barn være barn.

Jeg håper med dette å bidra til mindre klessvinn, mer gjenbruk og et mer kjønnsnøytralt klesmarked for barn.

Har du lyst til å forhåndsbestille så kan du gjøre det her!


Leave a Reply